13-11-2004 | Het was een memorabele dag vandaag. Waarom? Omdat we het meest
zuidelijke punt van het Amerikaanse vasteland hebben bereikt.Vanuit Punto Arenas zo´n
60 kilometer naar het zuiden, eerst over asfalt, toen gravel, toen zand en door een tien
meter breed riviertje (waar we volgens een local met onze auto 'makkelijk' doorheen
konden). Maar bij de volgende beek was het toch echt over. Het dalletje durfden we met de
LUV niet aan en dit keer wilden we voorkomen beroep te moeten doen op de Chileense
sleepdiensten. Dus, zo`n 30 kilomter voor Cabo Froward hield het avontuur op. Een picknick
met uitzicht op de Straat van Magellaan was wat ons restte. Niet slecht, want het voelt
toch wel magisch om op zo'n plek te zitten.
Wat hebben we de afgelopen dagen gedaan? Voornamelijk gelopen, gelopen, gelopen... Vijf dagen door Torres del Paine gewandeld en 's avonds in refugio's gegeten en geslapen. Voor ons was dit echt wel een uitdaging aangezien dit iets anders was dan een dagje wandelen. Het gebied is berucht om haar regens en enorme winden. Gelukkig kunnen we dit nauwelijks beamen, vier dagen zon en een paar uur regen op de laatste dag. Natuur was weer eens overweldigend, vooral veel vogels en andere beesten gezien en gehoord en we zijn er nog niet over uit of het jammer is dat we de puma niet gezien hebben. De afgelopen weken hebben wij ons wel eens afgevraagd waar al die reizigers toch zijn. Welnu, in Torres del Paine waren ze opeens.Het seizoen is duidelijk begonnen want gisteren hebben we voor het eerst echt moeten zoeken naar een bed. Alles in Punto Arenas bleek vol. Pas bij de 8e hostal was het raak. Hier bleek het voordeel van de auto: je hoeft niet perse in het centrum te zitten. Aankomende dagen nog in Punto Arenas en dan met de boot naar Vuurland om over een week Frank en Ine van het vliegveld in Ushuaia op te halen. Toen nog best spannend, op naar het begin van de trekking door Torres del Paine. De beloning van dag 1:oog in oog met de Grey-gletsjer. Bij aankomst in de refugio´s moesten de schoenen gelukkig uit. Volgende ochtend weer verder. Omkijken naar een bijna wolkenloos Zuidelijk IJsveld. Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van dag 3: uitzicht over de Valle Frances. En waar is dit park naar genoemd? Het eigenlijke hoogtepunt had zich verstopt achter de wolken. Niet getreurd, ansichtkaart gekocht als herinnering aan geweldige dagen. Voor de nieuwsgierigen onder jullie: zoek bij Google op Torres del Paine en je vindt vast wel een plaatje. Fort Bulnes, aan de Straat van Magellaan. Mooi gelegen maar guur. We hadden niet graag met de bewoners willen ruilen. Pak de leesbril er maar bij En hier hield het op. Evengoed mooi en op Vuurland gaan we nog zuidelijker.
|
|
7-11-2004 | Even korte update. De afgelopen dagen erg veel gereden maar veelal
over asfalt en enorm efficient. Het weer werkte mee waardoor we wat hebben kunnen kamperen.
Hoogtepunt was het 'Bosques Petrificados', 120 miljoen jaar oude, door vulkaanuitbarstingen
en klimaatverandering versteende boomstammen. Deze lagen midden in de semi-woestijn. Hier
´s nachts bij een Estancia (boerderij) gekampeerd. Wat een overweldigende sterrenhemel en
stilte, voor ons stadsmensen erg indrukwekkend.
Van een kinderboerderij is de weg veranderd in een wildpark met struisvogels, guanaco´s (soort lama/kameel), vossen en talloze vogelsoorten. Gisteren in Rio Gallegos geweest voor even een dosis stad en morgen weer naar Chili voor een aantal dagen Torres del Paine. Van het gekronkel door de Andes nu de eindeloze Argentijnse vlaktes. Een versteende boomstam uit de tijd van de dinosaurussen. Typische Patagonische Estancia, bij deze voorheen schapen, nu toeristen. Het blauw en wit van de Argentijnse vlag zijn erg treffend gekozen. Na 6000 km een eerste wasbeurt. Het wildpark:
|
|
2-11-2004 | Tsja, en dan lees je op de site van de Volkskrant dat Theo van Gogh
vermoord is. Dan zit je meteen niet meer in Argentinie maar in Nederland. Rare wereld,
verschrikkelijk voorval.
De Carretera Austral ligt achter ons. Waanzinnig mooi allemaal, sommige stukken zijn echt ongerept en behoorlijk ruig. Uiteindelijk hebben we hem niet tot het uiterste eind afgereden. Tortel was het eindpunt. Dit is een erg curieus dorpje waar tot 2 jaar geleden nog geen weg naar toe was. Nu is er wel een weg naartoe maar in het dorpje zelf zijn alleen maar steigers en trappen, allemaal van hout. En ik (Ad) ben de trotse eigenaar van een stuk of drie treden. Als je op je bek gaat noemen ze dat daar 'Comprar terreno' (land kopen) en is het een voorteken dat je weer terug gaat komen. We zien wel... Wat me van het hart moet is dat Bob Ross eigenlijk een geniale schilder is. Als je hem bezig ziet met z'n paarse meren en turkioose rivieren denk je dat het hem in z'n bol is geslagen. Maar hij gelijk, ze bestaan en zijn in het echt nog bizarder en mooier. Rivieren die qua kleur door Tahiti moeten stromen omringd door witte stranden. Helaas heb je er met 5 graden niets aan... Over de auto: Chili is echt een enorm georganiseerd land. Na een tip van iemand konden we bij Burgerzaken een definitief eigendomsbewijs van de auto krijgen. Werd voor 600 pesos (90 eurocent) voor onze neus uitgeprint. Dat is wel een lekker gevoel. Gisteren werd er bij de grens ook niet eens meer gefronst en allerlei vragen gesteld. De auto is ondertussen wel aan z'n eerste beurt toe: we zitten ruim over de 5000 km. Nu dus in Argentinie, gisteren de juffrouw van de VVV uit haar droom geholpen dat alle Nederlanders in klederdracht lopen en van de tulpen leven. Nadat we uitlegde dat zowel Shell als Bresler (de naam van Ola-ijs hier) min of meer Nederlandse bedrijven zijn, was ze weer blij: door de Falkland-oorlog boycotte ze Engelse producten. We gaan nu naar de Atlantische kust, even wat zon pakken en dan rustig naar het uiterste zuiden. Nog een mooie berg. De Cerro Castillo. Hier zijn we best trots op. Tijdens een wandeling kwamen we vier (!) huemuls tegen. Dit bijna uitgestorven beestje (er zijn er nog maar 2000) kwam ons tot op drie meter bewonderen. We voelden ons erg vereerd. Gemiddeld komen we 1 auto per 35 km tegen. Maar naast en op de weg is het soms een complete kinderboerderij, Geiten, schapen, kippen, hazen, varkens, honden paarden en koeien te over. De meeste schieten meteen weg maar de koeien blijven meestal vrij onverstoorbaar staan. En dan ontstaat er een tweestrijd, wie heeft het meest geduld. Tortel, geen straten maar steigers en trappen. Impressiefoto. Zoek de weg... De pas naar Chile Chico. Een rivier volgens Bob Ross. Een beetje huiselijke sfeer af en toe kan geen kwaad. De honden hiervoor dienen zich vanzelf aan. Kamperen is afzien, maar je wordt er wel voor beloond. Uitzicht vanuit de tent.
|
|
25-10-2004 | Als jullie denken dat het in Nederland veel kan regenen, nou hier
worden de records verbroken. Er valt zo´n 5000 ml per jaar (dat is vijf meter water per
vierkante meter) en dan hoop je dat wanneer jij er bent het wel meevalt. Nee dus. We hebben
vier dagen onophoudelijke regen gehad. Los van het feit dat je al zeiknat wordt van het
wisselen van chauffeur belemmert het ons in de dingen die we zouden willen doen. Een mooie
dagtocht of lekker picknicken langs de Carretera Austral is niet aan de orde. Over die
Carretera: in Nederland zou het een veredeld bospad zijn, hier is het de Southern Highway.
Men is er druk mee bezig het ook een highway te laten worden maar wij doen het nog met een
hoop gehobbel en gebobbel. Je rijdt door een overweldigende hoeveelheid groen, waanzinnig
mooi. Wolken die laag hangen en het de sfeer van een enorm heksenbos geven. De snelheid
ligt zo tussen de 30 en de 50 kilometer per uur. En 50 is best hard op sommige stukken.
De regen heeft ook een groot voordeel: we zien genoeg watervallen en beken voor de rest van ons leven: grote, kleine, lange, brede, smalle, maar allemaal lekker gevuld. Een dag hebben we ons aardig verkeken op het rijden en het weer. Niks om te overnachten was open, de tent opzetten was geen optie. Uiteindelijk diep in de avond en 60 km van de route in een hotelletje beland. Hier leuk Braziliaans stel ontmoet die ons de illusie van het carnaval in Rio hebben ontnomen (het zijn fotomodellen) maar wel een paar erg bruikbare tips hebben gegeven. Afgelopen dagen dus vooral gereden, maar zaterdag ons beloond met een mooie excursie. Op een (overdekte!) boot naar de Laguna San Rafael gevaren. Hier komt een enorme gletsjer uit in zee. De lagune is bezaaid met ijsblokken en ijsbergen die hier langzaam smelten. Het is een surrialistisch schouwspel want alle blokken hebben verschillende kleuren (van wit tot fel blauw) en de meest bizarre vormen. Af en toe breekt er een ijsberg door midden. Dit gaat gepaard met een luide knal en hierna kantelt de berg waardoor de lagune opeens een golfslagbad wordt. Het regelen van de excursie ging niet helemaal vlekkeloos waardoor we als pleister op de wond een gratis nacht in een luxe hotel hebben gekregen. Best lekker. De officiele naam van de Carretera Austral klinkt iets minder rustiek: Carretera Austral General Augusto Pinochet. Hij leeft voort. Om een indruk te krijgen, helaas geen geluid. De weg, gewoon met regen. Dezelfde weg, met natte sneeuw. Tussen hoop en vrees. De vrees kwam uit: de weg met sneeuw. Maar wel betoverend. `s ochtends vroeg op weg naar de Laguna San Rafael. Zonsopkomst in de fjorden. In de lagune werden we met zodiacs naar de gletsjer gevaren. Dan krijg je pas een idee van de verhoudingen. Een close-up van een ijsberg. Niet alleen in de VS, ook hier zijn volgende week (weliswaar lokale) verkiezingen. Campagne gaat met veel vlagvertoon en getoeter gepaard.
|
|
20-10-2004 | We hebben een paar rustige dagen achter de rug, wat gewandeld en
wat zitten prutsen aan de auto (alles weer eens vastdraaien). Zoals eerder gemeld moesten
we een stuk omrijden, waarvan een groot deel al bekend terrein was. Het weer onderweg was
erg herfstachtig, terwijl het toch echt lente zou moeten zijn. Door regen en af en toe
zelfs sneeuw over passen en lange vlaktes. Het grappige is dat alle tegenliggers elkaar
groeten. Als je een slechte dag hebt betekent dit al gauw dat je zo´n zeven a acht keer
moet zwaaien. De hotelbaas in Barriloche meldde ons nog dat we Willem-Alexander, Maxima en
la nena (de kleine) net waren misgelopen. Is dat even balen...
Voordat we deze tocht gingen doen hebben we op Chiloe nog bij een boerenfamilie gelogeerd. Ze noemen het agrotoerisme, wat inhoudt dat je meedoet en kennis maakt met hoe zij leven. Dit was behoorlijk indrukwekkend, aangezien zij toch wel heel erg anders leven en je nu dus letterlijk bij hun in de keuken kijkt. het is bijzonder te zien hoe zij bijna zelfvoorzienend zijn. Alles komt uit eigen tuin of stal. We troffen het met de gastheer/vrouw, ze vonden het erg gezellig. Veel gekletst, naar de voetbalwedstrijd Chili-Argentinie (0-0) gekeken en heerlijk gegeten. Straks gaan we beginnen aan de Carretera Austral, de weg door de wildernis van Zuid-Chili. Hierover de volgende keer meer. Voor diegene die er ooit is geweest, het was net de familie Fay. Een reis terug in de tijd. Een weeskalfje kreeg alle aandacht van Angelique. De boer bezig met z´n schapen op stal te brengen. Wilde honden schijnen de beesten regelmatig aan te vallen en op te eten. Een van de beroemde houten kerken van Chiloe. Soms geloven we onze eigen ogen niet. Iedere dag wordt trouw de kas opgemaakt.
|
|
12-10-2004 | Het reizen in het voorseizoen heeft z´n voordelen: weinig
medereizigers en goedkoper. Maar er kleven hier ook zeker nadelen aan: veel
bootverbindingen zijn er nog niet. Zo is ook de door ons bedachte overtocht van Chiloe naar
Chaiten nog niet in de vaart. Alternatieven zijn er wel maar die passen eigenlijk niet in
ons reisschema. Dus we gaan een stukje omrijden, om via Argentinie, weer op de Carretera
Austral uit te komen. Nadeel is dat we voorlopig niet met de boot gaan, dat doen we dan wel
in het zuiden vanuit Puerto Natales. Voordeel is dat we over de Ruta 40 in Patagonie gaan
rijden. Deze weg heeft voor de Argentijnen dezelfde magische betekenis als de Route 66 voor
de Amerikanen: alleen is het nog meer verlaten, droog en onbekend.
Eerder dan gedacht dus weer terug naar Argentinie. Overigens voor mensen die een beeld willen krijgen van het reizen hier, het landschap en de mensen: er is een verfilming van de reis die Che Guevarra op de moter door Zuid-Amerika heeft gemaakt. Met Gael Garcia Bernal (Amores Perros en Mala Educacion) als Che. Zeker de moeite waard, als ie in de buurt draait! Helaas voor de mensen die op deze pagina iedere dag iets nieuws verwachten: we willen en kunnen niet iedere dag in een internet-cafe zitten. Jullie nieuwsgierigheid doet ons deugd maar het kost heel veel tijd. Wat is er nog meer gebeurd de afgelopen dagen: we hebben weer eens een fikse wandeling gemaakt. Deze keer naar een meertje in de bergen. Het was voornamelijk baggeren, glijden en ploeteren door de blubber. Heeft onze band zeker versterkt.....Uiteindelijk werden we rijkelijk beloond met inderdaad een paradijselijk meer. We konden hier welgeteld tien seconden van genieten want we moesten nog terug door de modder voor het donker werd... En dan de tijd! Wat neemt ie ons al twee keer in de maling. Eerst kwamen er al na een dag achter dat er een uur tijdsverschil zit tussen beide landen. Twee dagen na het ingaan van de zomertijd (!!!) in Chili werd dit ons pas duidelijk. Nu snappen we pas waarom de mensen opmerkten dat het wat laat was voor de wandeltocht naar het meer. Zo zie je maar, je hebt niet alles in de hand. Nu dus op Chiloe, een eiland waar volgens iedereen de tijd heeft stil gestaan. Valt wel mee want ze hebben internetcafe´s. Wel erg mooi hier, vandaag voor het eerst van ons leven pinguins in de natuur gezien. Voor ons was het hoe dan ook bijzonder, ook al waren er maar een paar honderd in plaats van de duizenden die er in de zomer schijnen te broeden. Verder druk bezig geweest wat kleine dingen aan de auto vast te laten zetten. De wegen hier zorgen werkelijk dat alles wat los kan trillen ook los trilt. Lassen dus! Een van de meren langs de ruta de Siete Lagos (Arg). De overige 6 besparen we jullie. Verdwalen is lastig, GPS werkt prima hier. Ons onderkomen in Entre Lagos, werkelijk prachtig. De kachel moest hier overigens aardig worden opgestookt. ´s Avonds was het lezen bij de kachel, met een glaasje wijn. Het uitzicht vanuit het huisje. Een hengel gekocht omdat er naar verluidt heel veel en grote zalmen zitten. Helaas.... het wachten werd Angelique te veel. We hebben gewoon spaghetti gegeten die avond. Een indruk van de blubber. Hier kon de auto niet verder en het was voor ons ook zoeken naar een goed pad. Route was absoluut de moeite waard, zeker omdat we hierop werden beloond op de weg terug. Radiohead klinkt dan erg gaaf. Het kan even duren voordat je zoiets kunt inhalen. Het veer naar Chiloe. Topoverleg op de pinguin-eilandjes. Angelique laat de gids zien goed opgelet te hebben en geeft een perfecte pinguin-imitatie.
|
|
6-10-2004 | En als je dan zwart op wit zet dat je een vulkaan gaat beklimmen,
dan vraag je je de avond van te voren af: lopen we niet op de zaken vooruit? Maar we kunnen
iedereen gerust in de ogen kijken: het is gelukt. Na vijf en een half uur ploeteren door de
sneeuw stonden we op de kraterrand. Waanzinnig uitzicht en raar idee dat je in de binnenste
van de aarde staat te turen. Het gevaarte was twintig jaar geleden voor het laatst
uitgebarsten maar is nog steeds actief (volgens de gids vooral in de zomer). Omlaag ging
een stuk sneller dan naar boven. Logisch, maar vooral omdat het grootste deel van de steile
afdaling op je bibs door de sneeuw werd afgelegd. Remmen deed je met de pikhouweel. Dit
alles heeft voor mij (Angelique) tot gevolg gehad dat ik compleet de controle ben
kwijtgeraakt en ik vele metertjes over de kop naar beneden getuimeld. Ik kon alleen maar
denken: "Ga ik een arm of een been breken, of misschien wel allevier de ledematen". Zoals
jullie begrepen hebben ben ik nog helemaal heel. Zo zie je maar waar je lichaam toe in
staat is.
Pucon achter ons gelaten en via de bergen naar Argentinie gegaan. Erg mooie route die wat langer duurde dan gedacht: volgens alle wegwijzers en kaarten en politieadvies was het toch echt mogelijk van a naar b te rijden via die ene weg. Maar na 30 km steeds heftiger geploeter moeten omdraaien omdat er opeens toch een bord stond dat verder rijden werd afgeraden. Keuze gemaakt stuk met met de boot te doen. Hiervoor nachtje in gehucht Puerto Fuy, met 2 hotels en 1 restaurant, doorgebracht. We hebben de eigenaar uit zijn winterslaap getrokken, gasten was het laatste wat hij verwachtte. Hij had trieste verhalen maar was erg gastvrij en deed zijn uiterste best. Het passeren van de grens ging onverwacht soepel. We hadden meer problemen verwacht met de auto. In plaats daarvan werden we warm ontvangen en geholpen met de papierwinkel. Vannacht in San Martin de los Andes weer eens gekampeerd. Niet echt een succes. Deze keer was het niet de kou maar was de camping een beetje luguber en raasde het verkeer zowat door de tent. We dachten de enige te zijn maar er bleken enige gezinnen permanent in een paar bouwvallige caravans te wonen die ons vervolgens zaten te bespieden. Brr.. nu weer een leuke Cabaña gevonden voor een paar centen, daar hoef je dan niet lang over na te denken. Achter de gids aan zig-zaggend naar boven. Af en toe de hoognodige pauzes. Een idee van de hoogte. Ad en Angelique op de top! En dan heb je er dus pas een van de vele hier in de omgeving beklommen... Spreekt voor zich. het enige restaurant van Puerto Fuy, waar we op de boot moesten wachten. Deze boot bracht ons het meer over naar Argentinie. Panorama van het dorp. Toch een beetje thuis. Iets waar jullie nog een lange donkere winter op moeten wachten...
|
|
3-10-2004 | Na de ´tegenslag´ met de auto kunnen we nu zeggen dat het
vertrouwen is terug gewonnen, door grind, grond en water. Hij blijft gewoon rijden. Hoewel
de wegen zo zijn dat alle niet noodzakelijke onderdelen langzaam verdwijnen. Dan is er weer
een schroefje weg, dan een hendeltje of een lampje. Maar rijden doet ie en dat is het
belangrijkste. Ondertussen al 1500 km afgelegd, een deel over de autoweg, maar vooral over
ripio (gravel). En dat is best wennen.
Na Cajon de Maipo naar de kust gereden, hierna weer het binnenland in (Chilan) en toen naar de bergen. Hier twee dagen bij termische baden gezeten (is niet meer dan een vijver met heet water (70 graden) wat uit de berg komt), wat gewandeld en gelezen. Momenteel in Pucon, erg toeristisch maar gelukkig zijn er maar weinig mensen. Pucon ligt aan de voet van een behoorlijk flinke vulkaan en een deel van de toeristenindustrie alhier bestaat uit het aanbieden van expedities naar de krater, op 2800 meter. Dus dat gaan we morgen ook maar eens proberen. Het is vijf uur door de sneeuw naar boven en als je de uitrusting die we aanmoeten alleen al ziet besterf je het. Lijkt wel een trip naar de Zuid-pool. Jullie horen nog wel of het gelukt is... Voor Renee en Frederic en Patrick en Monique en Diana: jullie bijdragen aan een veilige reis hangen. In Nederland is deze weg zeldzaam, hier zie je niet anders. Oefenen voor de Caretera Austral en Patagonie. Daar het voorseizoen is zijn dit soort huisjes te betalen. Maar vooral erg prettig aangezien kamperen nog iets te optimistisch is, qua temperatuur. Voor de natuurfreaks. De eertse keer aan de Pacific-kust, helaas mistig idem Toch kamperen, in een schuur, om de kou een beetje de baas te blijven Ossen brengen het hout voor de kachel. Dit is bij de termische baden. En ´s avonds weer BBQ-en, hoe koud het ook is. Mam, je zult trots op me zijn. Nog wat natuur in nationaal park. De vulkaan Villarrica, waar we morgen bovenop staan.
|
|
24-9-2004 | We hebben even getwijfeld of we het wel zouden vertellen maar alah,
laten we eerlijk zijn: ook mindere dingen mogen julie weten. Gisteren tijdens het eerste
ritje off-road de bergen in had onze auto er opeens geen zin meer in. Hij deed niets meer
wat op rijden leek. Tsja, wat doe je dan? Dan bel je de wegenwacht. Gelukkig zat die in
onze verzekering en gelukkig is er de satelliettelefoon... Zo gezegd zo gedaan en daar we
toch wilden picknicken hebben we daar ruim de tijd voor genomen. Na een uur of drie kwam de
sleepdienst om het kreng naar de garage in Santiago terug te brengen. Vandaag bleek dat er
slechts een kabeltje geknapt was. We zullen zien, anders bellen we de wegenwacht wel
weer...
Ondertussen zitten we in de bergen (Cajon de Maipo), zo´n 60 km ten oosten van Santiago. Werkelijk prachtig hier. We zitten op een camping waar we twee nachten de enige gekken in een tent waren. We hebben wel een prive-barbeque en licht en stromend water. Tussen het gebel over de auto (die komt morgenvroeg, met de papieren - wat dan wel weer een meevaller is) zijn we naar een mooie waterval gelopen en is er wat hout voor de BBQ gesprokkeld. Daar gaat ie dan... Hier hadden we pech, geen verkeerde plek voor pech toch? Zo zullen er nog vele overwonnen moeten worden Hout voor de BBQ
|
|
21-9-2004 | We zitten nog steeds in Santiago in afwachting van de overdracht
van de auto. Gisteravond werd vanochtend, vanochtend werd vanavond. We zien wel hoe dit
afloopt. Morgen hopen we wel echt weg te kunnen gaan. Ondertussen worden de nodige inkopen
gedaan: Marin en Marieke weten wat het is om een complete uitzet te moeten aankopen. Van
snijplank tot mok, van reservelampjes tot touw. De kroon op onze koopzucht wordt een stel
opvouwbare schommelstoelen. Je moet je een beetje verwennen in zo`n jaar. Erg grappig, je
komt nog eens ergens en je ontmoet ongeveer de hele stad. Goed voor het Spaans wat hier
toch wel anders wordt uitgesproken. Aqui is aca en zo verder.
Afgelopen weekend was nationale feestweekend. De lagere bevolkingsgroepen dromden samen in een park om enorm, maar dan ook enorm veel te eten en drinken. Wij stonden echter voor het Presidentieel Paleis (daar waar Allende omgekomen is) en werden beloond met een handdruk van de president zelf. Daarna was er een militaire parade. Best indrukwekkend, Chilenen zijn gezond trots op hun leger. ![]() De president van dicht bij ![]() De generaals van Chili ![]() Het vrouwelijke detachement ![]() Nog weinig veranderd, zoals jullie kunnen zien ![]() Op zoek naar reservelampjes.
|
|
17-9-2004 | Jawel, het is al zo ver. We hebben een auto. Ondanks de naderende
Nationale Feestdag(morgen) was er toch een aantal garages open en bij een was het prijs.
Vanaf maandag zijn we de trotse eigenaars van een witte Chevrolet LUV uit 1998, helemaal
perfect! Hieronder wat plaatjes van zowel de zoektocht als onze auto:
![]() De eerste bureaucratische hobbel genomen: De RUT is binnen in nog geen anderhalf uur. ![]() Op de automarkt ![]() Ook op de automarkt ![]() ´Onze´auto, die achteraf niet de onze bleek. Het was de witte er naast. ![]() Angelique inspecteert de beenruimte achterin ![]() Het keukengerei is ook al binnen.
|
|
16-9-2004 | Veilig en wel geland in Santiago. Behoorlijk gesloopt door de reis
maar toch al op zoek gegaan naar de auto.En hoera, die zijn er te over. Alleen komt het nu
op ons technisch vernuft aan. De tips van neef Marcel maken in ieder geval indruk. De
verkopers denken zowaar dat ik verstand van auto´s heb. Mooi. Maar er gaat toch een monteur
mee voor de daadwerkelijke keuze. Wordt vervolgd.
Hostel is beetje ranzig en verlopen en de baas is irritante Gringo die erg opdringerig is, kost moeite hem weg te houden. Maar voor drie dagen wel vol te houden.
|
|
15-9-2004 | Het moment van vertrek is bijna daar. Tassen zijn gepakt en met
ruim 10 kilo overgewicht goed gevuld. Volgens CNN is het weer in Santiago behoorlijk
wisselvallig: morgen 28 graden, overmorgen 14. Dan moet je wel van alles
meenemen. Gisteren een laatste glas gedronken met vrienden in de Vooghel. Mooi stel mensen, maar nu even niet... Entonces, vamenos!
|
|
Per 15 september aanstaande vertrekken wij naar Zuid-Amerika, allereerst naar
Chili. In Santiago gaan we op zoek naar een auto en dan maar zien... Via deze site willen we jullie en kunnen jullie ons op de hoogte houden. De auto: Wat speurwerk leert ons dat een Chevorlet LUV (is eigenlijk een Isuzu) een zeer goede keuze is, en dan liefst een diesel want gaan minder snel stuk, zo zeggen de deskundigen. ![]() |
|
|